Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion

Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion медиумски продуцент Видео продукција на ТВ репортажи креатор на слики


Почетна страница Опсег на услуги Цените Претходни проекти Лице за контакт

Од резултатите од над 2 децении видео продукција


Олаф Шолц во Профен: Дискусија со слушателите за иднината на снабдувањето со енергија

ТВ извештај: Важноста на MIBRAG во областа Бургенланд и неговата улога во енергетската транзиција

... дополнителни информации и видеото »


Видео со слики: Велигденска прошетка во живиот концепт на Штрајперт

Жив концепт Штрајперт: Велигденска прошетка (слика видео за социјалните медиуми)

Мерките за корона пропишани од политичарите не дозволија посети на Вонконзепт-Штрајперт. Како алтернатива, беше ... Понатамошна информација »


Енергетска рационалност! Сега! - Видео извештај за EnergieVernunft Mitteldeutschland eV за настанот во салата IHK

Видео извештај - Енергетска рационалност! Сега!- во име на EnergieVernunft Mitteldeutschland eV во IHK Halle

Во интервјуто, проф. Фриц Варенхолт. Тој е член на СПД и беше сенатор за животна средина на градот ... дознајте повеќе и погледнете го видеото »


Бастијан Харпер - Љубов да танцува (музичко видео)

Љубов да танцува од Бастијан Харпер (музичко видео)

Ова дело е произведено пред многу, многу зими. Ова е музичко видео за песната Love to dance од уметникот Бастијан ... повеќе информации и видеото »


Репортажа за снимањето на играниот филм со наслов Девојката со златни раце со актерката Корина Харфуш во Цајц.

Видео придонес за снимање на долгометражен филм со Корина Харфуш во Цајц.

Некои сцени од играниот филм Девојката со златни раце се снимени во градот Цајц во областа ... повеќе информации и видеото »


Музичко видео: Abacay - Направете компромис и ќе преживеете

Abacay - Направете компромис и ќе преживеете - музичко видео

Ова дело е исто така нешто постаро. Песната на музичкиот проект Абакај е Направи компромис и ќе ... повеќе информации и видеото »


Реј Купер го исклучи концертот во живо во црквата на замокот Госек

Концерт на Реј Купер Unplugged во црквата на замокот Госек

Тоа беше петти концерт на Реј Купер во замокот црква Госек (Бургенландкрајс, Саксонија-Анхалт). Снимено со 6 камери во... дознајте повеќе и погледнете го видеото »


Се создава тотална катастрофа - мислењето на жител во областа Бургенланд

Се произведува тотална катастрофа - гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Разговор со Ханс-Гинтер Кох Отсекогаш сум искусил дека некако се разликуваме од големата толпа. Бев многу изненаден ... дознајте повеќе и погледнете го видеото »


ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во Наумбург - Писмо од граѓанин на областа Бургенланд

ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во Наумбург - Писмото од жител - Гласот на граѓаните Бургенландкрајс

Одамна го имаме чувството дека Основниот закон веќе не се сфаќа сериозно во политиката. Човечкото ... продолжи на видеото и повеќе информации »


Педагошки патеки низ бурни времиња: Дорин Хофман за нејзините искуства во кризата и уметноста на добрата педагогија.

Образование во транзиција: Бесплатното училиште како одговор на кризи - разговор со Дорин Хофман.

За време на интервјуто со Дорин Хофман, се дискутира за успешното спроведување на независните училишта и ... Кликнете овде за видеото и дополнителни информации »


SSC Saale-Sport-Club Weissenfels Retrospectives Insights Outlooks Прес-конференција Дел 1

Дел 1 SSC Saalesportclub Weissenfels Прес-конференција Прегледи Увиди Outlooks

Ретроспективите, увидите и перспективите на SSC ​​Weissenfels во сезоната 2019/2020 и претстојната ... за видеото и повеќе информации »


- Слободата мислам. Во потрага по траги - 30 години од падот на Берлинскиот ѕид

30 години од падот на Берлинскиот ѕид - слободата мислам. Барање индиции - идентитет и промена - видео репортажа

Видео прилог/извештај за настанот -30 години од падот на ѕидот - слободата мислам. Во потрага по траги - идентитет и ... продолжи на видеото и повеќе информации »


Телевизиски извештај за маршот Blücher во Цајц, обука и државен натпревар за резервисти во Бундесверот, интервју со Ханс Тиле (претседател на државната група за резервисти во Саксонија-Анхалт)

Важноста на маршот Blücher во Цајц за Бундесверот: извештај за обуката и подготовките на резервистите за државниот натпревар, придружен со интервју со претседателот на државната група за Здружението на резервисти Саксонија-Анхалт, Ханс Тиле.

... повеќе информации и видеото »


Парада на фестивалот на замокот во областа Бургенланд - Шарена парада низ Вајсенфелс и поглед наназад на фестивалот со In Extremo и Jörg Freiwald.

ТВ репортажа од фестивалот на замокот во Вајсенфелс - увид во фестивалот со интервјуа на In Extremo и Jörg Freiwald.

28-ми фестивал на замокот, Вајсенфелс, интервју, том „Ин екстремно“ (Мајкл Роберт Рајн и ... продолжи на видеото и повеќе информации »


Скокнав од патеката - Жител на областа Бургенланд

Скокнав од патеката - Мислење на жител - Гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Интервју со Конрад Мелхорн. Никој не не ограничува! Ние само правиме што сакаме. Сè уште е местото каде што треба ... за видеото и повеќе информации »


Матијас Вос и Уве Кранеис во разговор

Матијас Вос во разговор со Уве Кранеис (градоначалник)

Ние сме тука во Verbandsgemeinde во администрацијата во Droyßig. Verbandsgemeinde се состои од пет општини ... за видеото и повеќе информации »


Фестивалот Мендл - почит на музиката и пеењето со актерот Мајкл Мендл во Цајц 2019 година

Мендл фестивал - почит на музиката и пеењето

Културниот работник Бит Тониоло беше организатор на фестивалот Мендл во Цајц во 2019 година. Заедно... понатаму и до видеото »


Звучни врски: Како музиката ги обединува луѓето! - Разговор за животното училиште со Кристин Бојтлер и Симон Вос (воспитувач)

Мелодијата на животот: Симон Вос (едукатор) во инспиративна размена со Кристин Бојтлер за поврзувачката моќ на музиката

Како страсна едукаторка, Симон Вос успешно ги пренесува своите сознанија за циклусите на животот. Средбата ... дознајте повеќе и погледнете го видеото »


Бургенландкрајс: Клубот за возење и возење Цајц Бергисдорф како составен дел од регионалната култура на јавање.

ТВ репортажа за успешниот популарен спортски турнир за деца и млади на јавачкиот и возачки клуб Цајц Бергисдорф во областа Бургенланд.

... понатаму и до видеото »


Дел од локалната историја: посета на поранешната окружна болница Хоенмолсен со спомени од минатото

Средба со минатото: ТВ репортажа покажува посета на поранешната окружна болница Хоенмолсен пред реновирањето

ТВ извештај, инспекција, поранешна окружна болница, Хоенмолсен, пред реновирањето, интервјуа, Клаудија-Марија ... повеќе информации и видеото »


Во видео интервју, Тони Мехрлендер од Цајц во областа Бургенланд, Саксонија-Анхалт, зборува за тоа како хоби гејмер може да стане професионалец за еСпорт и да заработи пари со тоа.

„Како да заработите пари со еСпорт? - Видео интервју со еСпорт професионалецот Тони Мехрлендер од областа Бургенланд, Саксонија-Анхалт, дава одговори на ова прашање.

Во видео интервју од Цајц во областа Бургенланд, Саксонија-Анхалт, Тони Мерлендер дава совети за тоа како ... продолжи на видеото и повеќе информации »


Verley uns Frieden: ТВ репортажа за концертот на шеталиштето на 21-от музички фестивал Хајнрих Шутц во Вајсенфелс. д-р фил. Во едно интервју, Маик Рихтер ја објаснува позадината на насловот и како музиката на Хајнрих Шуц се вклопува во темата на мирот.

Музички мир во Вајсенфелс: ТВ-прилог за концертот на шеталиштето на 21-от музички фестивал Хајнрих Шуц, за време на кој посетителите талкаа низ градот и доживеаја музички изведби на различни локации. Во интервју со Др. фил. Маик Рихтер (асистент за истражување во Хајнрих-Шутц-Хаус) е загрижен за важноста на музиката на Хајнрих Шут и како таа и денес шири мир и хармонија.

... до видеото и дополнителни информации »


Музички огномет: „Албан и кралицата“ ја инспирира публиката во културниот центар Вајсенфелс, запис во градската книга, интервју со Барбара Доринг (претседател на музичката уметност Вајсенфелс еВ), Рајнхард Зехафер (композитор на мјузиклот), Бургенландкрајс.

„Албан и кралицата“: Успешна завршна изведба на мјузиклот во Културхаус Вајсенфелс, влез во градската книга, интервју со Барбара Доринг (претседател на музичката уметност Вајсенфелс еВ), Рајнхард Зехафер (композитор на мјузиклот), Бургенландкрајс.

... Кликнете овде за видеото и дополнителни информации »


Бургенландкрајс станаа: земјоделци, претприемачи, граѓани на демонстрации за општествени промени

Демо баба и активисти: Lützen 9 февруари 2024 година за нов општествен почеток

Протестите на занаетчиите и работниците се развија во пошироко движење кое вклучува различни делови од ... повеќе информации и видеото »


Искуствата на Нинџа со пролевање: Опасност за невакцинираните? - Граѓанскиот глас на округот Бургенланд

Разговор со Нија за пролевање: Опасност за невакцинираните? - Граѓанскиот глас на округот Бургенланд

Интервју со Нинџа. YouTube го цензурираше/избриша ова видео. Видеото наводно ги прекршило правилата на ... дополнителни информации и видеото »


Главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер: Ден во ортопедија. Во овој ТВ прилог, главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер го придружува додека поминува еден ден во ортопедскиот оддел на Asklepiosklinik Weißenfels.

Главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер: Секојдневниот живот во траума хирургија. Во овој ТВ прилог, главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер го придружува додека го совладува своето секојдневие во траума хирургија во Asklepiosklinik Weißenfels.

ТВ репортажа, Ден со Др. медицински Андреас Хелвегер, главен лекар, траума хирургија и ... повеќе информации и видеото »


Работилница во Глобус: Резба на тиква со Артур Фелгер: ТВ-прилог за семинар на клиентите за резба на тиква во трговскиот центар Глобус во Тејсен во Бургенландкрајс. Интервјуто со Артур Фелгер, предавач по азиско резбање зеленчук и овошје, е за уметноста на резбање тикви и како најдобро да се направи тоа.

Предавачот Артур Фелгер ја покажува уметноста на резба на тиква во трговскиот центар Глобус: ТВ прилог за работилница за резба на тиква во трговскиот центар Глобус во Тејсен во областа Бургенланд. Во интервју со Артур Фелгер, дознаваме повеќе за уметноста на резба на тиква и како најдобро да го направиме тоа.

... Кликнете овде за видеото и дополнителни информации »


Слушајте наместо да бидете послушни - Писмо на жител - Гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Слушање наместо послушност - мислење на жител на областа Бургенланд

Нашите никогаш не биле толку многу. Најмалиот здив на ветрот решава сè. Тие шетаат со чудни срца, веќе ... дополнителни информации и видеото »


Манастир Поса: Археолошкото откритие предизвикува мешаница: ТВ репортажа за откривањето на основата на поранешната манастирска црква на манастирот Поса во Бургенландкрајс. Интервјуто со Филип Баумгартен и Холгер Роде е за ископувањата и како наодот придонесува за истражување на историјата на манастирот.

Ископувања во Поса: Увид во минатото: ТВ-прилог за откривањето на основата на поранешната манастирска црква на манастирот Поса во Бургенландкрајс. Интервјуто со Филип Баумгартен и Холгер Роде се занимава со деталите за откритието и како тоа придонесува за историјата на манастирот.

... на видеото и дознајте повеќе за тоа »


„Радоста е само недостаток на информации Ажурирање 3.0“: Нико Семсрот ги смее луѓето во културниот центар Вајсенфелс.

Денови на театарот во областа Бургенланд: Нико Семсрот со „Радоста е само недостаток на информации 3.0 Ажурирање“ во културниот центар Вајсенфелс.

... до видеото и дополнителни информации »


Интервју со Анет Бернер: Како Архе Небра со својот римски ден предизвикува интерес за римската воена историја

Увид во животот на римските војници: Разговор со Анет Бернер за посредништвото на римската воена историја во Архе Небра.

... повеќе информации и видеото »


ТВ репортажа за церемонијата на доделување на 21-от Цајцер Мајкл во замокот Цајц, каде што Vermögensbau Mehlhorn Schmaltz GmbH ја добива главната награда и присутни се истакнати гости, како што е окружниот администратор Герц Улрих.

ТВ репортажа за гламурозното претставување на 21-от Цајцер Мајкл во замокот Цајц пред Wertenbau Mehlhorn Schmaltz GmbH со гости како премиерот Рајнер Хаселоф и окружниот администратор Герц Улрих.

ТВ-извештај, церемонија на доделување награди, 21-ви Zeitzer Michael, Zeitz, Wertebau Mehlhorn Schmaltz GmbH, Reiner Haseloff, Görtz Ulrich, Christian Thieme, ... повеќе информации и видеото »


Еден ден со главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер во траума хирургија и ортопедија во Asklepiosklinik Weißenfels. Во овој ТВ прилог, еден ден од животот на Др. медицински Андреас Хелвегер го придружува додека работи во траума хирургија и ортопедија во Asklepiosklinik Weißenfels. Дел 2

Главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер: Ден во ортопедија. Во овој ТВ прилог, главниот лекар Др. медицински Андреас Хелвегер го придружува додека поминува еден ден во ортопедскиот оддел на Asklepiosklinik Weißenfels. Дел 2

... повеќе информации и видеото »


Корона против фудбалски и спортски клубови, Матијас Вос разговараше со Маик Цимерман и Уве Абрахам од ССЦ Вајсенфелс

Корона вирусот против фудбалските и спортските клубови, Матијас Вос разговараше со Уве Абрахам Маик Цимерман од Залеспортклуб Вајсенфелс

Интервју од серијата Матијас Вос во разговор. Матијас Вос разговараше со Уве Абрахам и Маик Цимерман за драматичните ... дополнителни информации и видеото »


30 години Џодан Камае Цајц: Како продолжуваме да се бориме и покрај Корона и фрагментите Во ова интервју, Силвио Клавон зборува за тоа како заедницата за боречки вештини Џодан Камае Цајц останува активна и покрај предизвиците што ги носи пандемијата на корона и фрагментите што произлегуваат од тоа. Тој исто така објаснува како тимот се префрлил на онлајн видео-тренинг и изгледите за иднината на клубот.

30 години од заедницата за боречки вештини Jodan Kamae Zeitz - преглед и поглед Во ова видео интервју, Силвио Клавон зборува за 30-годишнината од заедницата за боречки вештини Jodan Kamae Zeitz во 2021 година. Тој се осврнува на историјата на здружението и дава увид во плановите за иднината.

Во видео интервјуто, Силвио Клавон зборува за заедницата за боречки вештини Jodan Kamae Zeitz и како клубот беше ... на видеото и дознајте повеќе за тоа »


Напредни визии: Кандидатура на Дана Буркхард и Габриеле Наундорф на 9 јуни 2024 година

Заедно за Мерзебург: кандидатура на Дана Буркхард и Габриеле Наундорф во 2024 година

Дана Буркхард и Габриеле Наундорф се кандидираат како независни кандидати за градскиот совет на Мерзебург и ... понатаму и до видеото »


Клучот за успехот: Односи со јавноста за вашето бесплатно училиште според Кристин Бојтлер

Независните училишта презентирани онлајн и офлајн: Совети за поголема видливост

Започнете со запишување на вашите идеи, без разлика на најлудата идеја, во тетратка за да бидете сигурни ... Кликнете овде за видеото и дополнителни информации »


Интервју со Гец Улрих (окружен администратор Бургенландкрајс) за напредокот постигнат во проширувањето на широкопојасниот интернет и перспективите за дигиталната инфраструктура во руралните региони

Интервју со Гец Улрих (Окружен администратор Бургенландкрајс) за предизвиците за интегрирање на бегалците и мигрантите во регионот

ТВ извештај, состанок на жителите, градско собрание, Цајц, теми, бегалци, миграција, ... за видеото и повеќе информации »


Страшен час со Рис и Ërnst: The Changeling of Rössuln - Домашна приказна што ви влегува под кожа!

Страшна домашна приказна: Рис и Ернст и страшното менување од Росулн.

Денешната приказна не води во светот на авантуристичкиот фолклор и раскажува за „промена“. Дете ... за видеото и повеќе информации »


Разбирање на танцот на животот: моменти на бакшиш во манастирот Поса Цајц

Ослободување моменти за бакшиш: Најдобри моменти од 5-та ноќ на Печа Куча во манастирот Поса Цајц

Петтата ноќ на Печа Куча во манастирот Поса Цајц понуди фасцинантни сознанија за темата за совети преку десет... за видеото и повеќе информации »


Вработените во болница - мисли на граѓанин - гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Вработени во болница - мислење на жител во областа Бургенланд

Граѓанин испрати писмо, кое Штрудел ќе го прочита. Не можам повеќе да ги спомнувам моите стравови, иако веќе ... повеќе информации и видеото »


Откриен трикот на фармерот: Рис и Ернст бараат индиции од лажниот гробар - локални приказни

Заблудувачко работно место: Лажниот гробар - Рис и Ернст во паметна измама

Умен и забрането: Извештајот на Рис за лажниот гробар Рис му раскажува на Ернст за вешт ... дополнителни информации и видеото »


Дигитално и аналогно учество на граѓаните во Цајц: Бјорн Блос во разговор за искуствата и целите на урбаниот обнова

Кохезија и коопределување: Бјорн Блос во видео интервју за важноста на Stadtlabor и wecreate.world за урбаниот повторен развој во Цајц

... повеќе информации и видеото »


„Саем за информации за кариера во Цајц: Стручни мислења во ТВ-интервју“ Во овој ТВ-прилог, се претставени експертските мислења на Томас Бом и Мајкл Хилдебрант на 21-от саем за информации за кариера во стручните училишта во областа Бургенланд во Цајц. Двајцата даваат увид во актуелниот професионален свет и објаснуваат кои трендови и случувања се таму.

„Стручна обука во Цајц: ТВ интервју со експерти“ Овој ТВ-извештај ја покажува важноста на стручните училишта во областа Бургенланд во Цајц и дава увид во 21-от саем за информации за кариера. Томас Бом и Мајкл Хилдебрант објаснуваат какви барања се поставуваат на почетниците во кариерата денес и кои изгледи им се достапни.

... дознајте повеќе за тоа и погледнете го видеото »


Загрозен, измачен, трауматизиран - жител на областа Бургенланд

Загрозени, измачени, трауматизирани - гласот на граѓаните од областа Бургенланд

Моето дете имаше блага настинка. Го донесов на училиште во понеделник. Моето дете не може да се врати на ... дознајте повеќе и погледнете го видеото »


Училишниот придружник - мислење на жител на областа Бургенланд

Училишниот придружник - Жител на областа Бургенланд

Работам во училиште со посебни потреби за деца со емоционални и бихејвиорални нарушувања. Тешко е да ... повеќе информации и видеото »


Интервју за тоа како канцеларијата за социјална заштита, социјалната агенција, социјалните судови, управните судови, училиштата и властите се справуваат со дете со попреченост и постапките на судството и паралелите со пандемијата.

Интервју за ракување со канцеларијата за социјална заштита, социјалната агенција, социјалните судови, управните судови, училиштата и властите

Како си? Секогаш со задоволство можам да кажам: под околностите е добро! Сакаш да кажеш дека лицата со ... до видеото и дополнителни информации »


Ракомет во областа Бургенланд: ВХВ 91 го совлада СВ 07 Аполенсдорф во тесен дуел.

Weißenfelser Handballverein 91 (WHV 91) ја задржува предноста против СВ 07 Аполенсдорф во Бургенландкрајс: Интервју со тренерот Бјорн Венигер за тактиката и стратегијата на неговиот тим.

... дознајте повеќе и погледнете го видеото »


Театарските денови во Вајсенфелс започнаа и публиката беше воодушевена од отворањето на Гетегимназијата со мјузиклот „Еликсир“. Во ТВ прилог, шефот на културната канцеларија, Роберт Брукнер, зборуваше за тоа колку е важен настанот за културата во регионот и какво значење има театарот за општеството.

Вајсенфелс беше подготвен за отворањето на театарските денови и Гетегимназијата ја воодушеви публиката со мјузиклот „Еликсир“. Во ТВ прилог, шефот на културниот оддел, Роберт Брукнер, објасни колку е важен театарот за културниот живот во регионот.

... понатаму и до видеото »


Интервју со младинскиот тренер Сидни Ренбург од СВ Блау Вајс Мушвиц Зорбау Гетевиц

Младите фудбалери се борат за победа на турнирот СВ Блау Вајс Мушвиц Зорбау Гетевиц

... понатаму и до видеото »


Ноќни мистерии: Манастирскиот гоблин, Рис и Ернст - локални приказни со калуѓерка

Сенишна средба во манастирот: Рис и Ернст со гоблинот - локални приказни ноќе

Тајни посети: Рис и Ернст ја откриваат тајната на манастирот Рис му раскажува на Ернст за мистериозните случувања ... дополнителни информации и видеото »


Од фудбалот во Гау-лигата до лигата на ГДР: Оливер Тиле во видео интервју за фудбалската историја на Цајц и околината

Цајц во фудбалска треска: Во видео-интервју, Оливер Тиле зборува за Zeitz Ballspiel Club ZBC, BSG Chemie Zeitz и 1. FC Zeitz

... повеќе информации и видеото »


Службеничката за еднакви можности на градот Цајц, Серена Рејес-Фуентес, зборува за нејзината работа и приватен живот во видео интервју.

Во видео интервју, Серена Рејес-Фуентес, службеник за еднакви можности на градот Цајц, зборува за нејзините искуства на работа и во нејзиниот семеен живот.

Јас се викам Серена Рис Фуентес, јас сум Тирингија од Графентал во близина на Пиза или ... повеќе информации и видеото »


СВ Бургвербен против СВ Вакер 1919 Венгелсдорф во машкиот Суперкуп: награди за млади тимови - интервју со Томас Рајхерт, претседател на фудбалската асоцијација на областа Бургенланд.

Интервју со Томас Рајхерт, претседател на Фудбалската асоцијација на округот Бургенланд, за наградите што им се доделуваат на младинските тимови во Суперкупот за мажи помеѓу СВ Бургвербен и СВ Вакер 1919 Венгелсдорф.

... дополнителни информации и видеото »


Мора да паднеме многу подлабоко! - Жител на областа Бургенланд

Мора да паднеме многу подлабоко! - Писмо на жител - Граѓанскиот глас Бургенландкрајс

Разговор со Грит Вагнер. Вклучен сум затоа што гледам многу неправди. Првото нешто што го видов ... на видеото и дознајте повеќе за тоа »


Ринг трамвај во Наумбург: Андреас Месерли во интервју за проширувањето на транспортната мрежа и важноста на новата постојка.

ТВ репортажа: Ринг трамвајот на Наумбург добива нова станица на главната станица

... дознајте повеќе за тоа и погледнете го видеото »


Доживејте ја драматичната битка кај Росбах одблиску! Прослави на годишнината за 260-годишнината во Рајхардтсвербен

Хероизам и тактики: Детално битката кај Росбах. Посета на годишнината во Вајсенфелс

... на видеото и дознајте повеќе за тоа »


Поглед наназад на 110 години фудбал во Цајц: Оливер Тиле зборува за клубовите, играчите и моментите кои го обликувале фудбалот во Цајц

Од почетоците до денес: Во видео интервју, Оливер Тиле зборува за 110-годишната фудбалска историја на Цајц

... повеќе информации и видеото »


„Партнерска посветеност за Steintorturm am Brühl во Цајц: успешна приказна - интервју со членовите на партнерската асоцијација Детмолд-Цајц“.

„Партнерство преку границите: спасувањето на Штајнтортурм во Цајц - видео интервју со членовите на партнерското здружение Детмолд-Цајц“

Штајнтортурм ам Брул во Цајц, Саксонија-Анхалт, беше спасен благодарение на партнерското ... за видеото и повеќе информации »


Ракометна точка со највисок квалитет: HC Burgenland vs. SV 04 Plauen Oberlosa снимена во 4K/UHD.

ТВ репортажа: Ракомет во 4K/UHD - HC Burgenland против SV 04 Plauen Oberlosa во горната лига на областа Бургенланд.

... дознајте повеќе за тоа и погледнете го видеото »


Нашиот асортиман на услуги

Снимање видео со повеќе камери (продукција на видео со повеќе камери)

Кога станува збор за снимање и видео продукција со повеќе камери, Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion е вашиот партнер. Се користат професионални камери од ист тип. Камерите од ист тип обезбедуваат идентичен квалитет на сликата за секоја слика или поставка на камерата. Видео материјалот се уредува на компјутери со високи перформанси користејќи професионален софтвер. Како еден од ретките производители на видео, Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion може да произведува видеа во 8K / UHD-II / UHDTV2 / 4320p.
Видео снимање на театарски претстави, концерти, читања ...

Во видео снимањето на театарски претстави, концерти, читања и слично, секако се користат неколку камери. Ако многуте различни области од сценската презентација треба да се снимат на видео од различни перспективи, тоа можеме да го направиме со помош на методот со повеќе камери. Се користат камери со далечинско управување. Многу разновидно усогласување на камерите се одвива од централна точка. Ова ја намалува работната сила и трошоците бидејќи едно лице може да контролира повеќе камери.
Видео извештаи за ТВ, стриминг и интернет

Работејќи како видеоновинар долги години, успеав да стекнам релевантно искуство во оваа област. Во текот на годините беа произведени и емитувани стотици видео-прилози и ТВ-прилози. Темите беа разновидни исто како и местата за кои се известуваше. Тие вклучуваат ударни вести и информации, културни и спортски настани, натпревари, социјални настани и многу повеќе. Нашето богато искуство ви овозможува да ги истражите сите можни теми за да произведувате ТВ-прилози и видео извештаи.
Видео продукција на интервјуа, тркалезни маси, настани за дискусија итн.

Во зависност од тоа што сака клиентот и како е ситуацијата на лице место, неколку камери се користат и за интервјуа, рунди разговори, настани за дискусија итн. За едноставни интервјуа со само едно лице, 2 камери може да бидат доволни доколку прашателот не се прикажува на сликата. Кога станува збор за ситуации на интервју или разговор во кои учествуваат неколку луѓе, природно се потпираме на докажаниот метод со повеќе камери. Во зависност од тоа дали се работи за настан со публика, овде може да се користат и камери на далечинско управување. Ако треба да се снимаат рунди разговори без публика, можеби нема да биде потребно навалување на моторот. Ова го намалува техничкиот напор.
Видео монтажа, сечење видео, аудио монтажа

Се разбира, не е доволно само снимање концерти, настани, интервјуа и дискусии итн. Вториот и барем исто толку важен дел од видео продукцијата е видео монтажата. Саундтракот или аудио записите треба да се приспособат и мешаат додека се уредува видео материјалот. Ако треба да се интегрираат дополнителен текст и материјал за слика, тоа не е проблем. Логоата и замаглувањата исто така може да се дизајнираат и интегрираат. Можете исто така да испратите постоечки слики, текст, видео и аудио материјал. Ако, на пример, треба да се совладаат аудио записите од снимката на концертот, можеме да го направиме тоа или можете да го доставите како датотека.
Мала серија производство на ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray-дискови

Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion е и ваш партнер за ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray-дискови во мали количини. Во однос на архивирањето, ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray-дисковите нудат голем број на предности. Безбедноста на податоците на USB-стикови, мемориски картички и хард дискови не е загарантирана вечно. Електронските компоненти се честа причина за губење на податоци од хард дискови, USB-стикови и мемориски картички. Blu-ray-дискови, ДВД-а и ЦД-а ги немаат овие. Blu-ray-дискови, ДВД-а и ЦД-а се најдобриот избор за продажба, подарување или архивирање музика и видеа како спомен.

резултати од нашата работа
Скокнав од патеката - мислење на граѓанин од областа Бургенланд.

Скокнав од патеката - мислењето на жител на областа ... »
Градителот на оџаци - гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Градителот на оџаци - Писмото од жител - Гласот на ... »
Фестивал за љубителите на ракометот: Натпреварот HC Burgenland против SV 04 Plauen Oberlosa снимен со највисок квалитет (4K/UHD) во областа Бургенланд.

Внимание на ракометните фанови: HC Burgenland vs. SV 04 Plauen ... »
Заштита на животната средина и инфраструктура: Новиот прелив на атмосферска вода во Вајсенфелс - ТВ извештај со интервјуа на Андреас Дитман и експерт за заштита на животната средина за еколошките и инфраструктурните аспекти на RÜB и сечата на дрвјата во областа Бургенланд.

Нов прелив на атмосферска вода за Вајсенфелс - ТВ ... »
Извештај за важноста на госпел музиката во евангелистичката црква, со фокус на евангелскиот концерт на отворено на Алтмаркт во Хохенмолсен, организиран од евангелистичката црква и со учество на американската пејачка Адриен Морган Хамонд и хорот Celebrate, Бургенландкрајс .

Концертен преглед на вториот госпел концерт на ... »
ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во Наумбург - Мисли на граѓанин - Гласот на граѓаните Бургенландкрајс

ОСНОВЕН ЗАКОН, НЕ БЛАГОДАРАМ? - Ралф Боес во ... »Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion на вашиот јазик
한국인 · korean · koreaans
slovenščina · slovenian · slóvenska
română · romanian · रोमानियाई
deutsch · german · Німецький
हिन्दी · hindi · hindi
eesti keel · estonian · estonia
қазақ · kazakh · قزاقی
lietuvių · lithuanian · litvanski
norsk · norwegian · norveški
bahasa indonesia · indonesian · indonesesch
slovenský · slovak · السلوفاكية
Русский · russian · רוּסִי
íslenskur · icelandic · islandų
italiano · italian · talijanski
magyar · hungarian · венгерскі
lëtzebuergesch · luxembourgish · luxembourgeois
français · french · francese
nederlands · dutch · Ολλανδός
日本 · japanese · giapponese
hrvatski · croatian · basa kroasia
basa jawa · javanese · javiešu
polski · polish · pollakk
فارسی فارسی · persian farsia · פרסיה פרסית
עִברִית · hebrew · ებრაული
Монгол · mongolian · monqol
english · anglais · angličtina
suomalainen · finnish · 핀란드어
bosanski · bosnian · bosnio
bugarski · bulgarian · bulgáiris
عربي · arabic · Араб
azərbaycan · azerbaijani · ażerbajġani
ქართული · georgian · gruzínsky
հայերեն · armenian · örmény
suid afrikaans · south african · południowa afryka
čeština · czech · ceko
latviski · latvian · latvia
українська · ukrainian · ucrainean
malti · maltese · мальталық
svenska · swedish · швед
Српски · serbian · serbski
tiếng việt · vietnamese · فيتنامي
македонски · macedonian · maċedonjan
gaeilge · irish · ирланд
беларускі · belarusian · Беларусь
español · spanish · 西班牙语
shqiptare · albanian · albanesch
português · portuguese · ポルトガル語
বাংলা · bengali · 벵골 사람
Ελληνικά · greek · հունարեն
中国人 · chinese · kínverska
dansk · danish · δανικός
türk · turkish · τούρκικος


此页面的更新由 Andreas Davis - 2024.06.24 - 18:39:56