Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion

Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion видео монтажа Предавања видео снимање филмаџии


Добредојдовте Услуги Цените Преглед на проектот Контактирајте не

Видео снимање на рунди разговори, настани за дискусија, интервјуа итн.
Во зависност од нарачката, користиме и неколку камери за видео продукција на интервјуа, настани за дискусија, тркалезни маси итн. За едноставни интервјуа со само едно лице, 2 камери може да бидат доволни доколку прашателот не се прикажува на сликата. Ако интервјуто или разговорот со неколку луѓе треба да се снима на видео, употребата на повеќе од 2 камери е од суштинско значење. Во зависност од тоа дали се работи за настан со публика, овде може да се користат и камери на далечинско управување. Техничкиот напор се намалува ако видеото е на дискусии без публика.


Целта на овие продукции е да доловат интересни разговори и да создадат содржина што е информативна и забавна.

Употребата на различни агли на камерата може да помогне да се создаде подинамично доживување при гледањето.
Употребата на графика и пониски третини може да помогне да се истакнат клучните точки и да се обезбеди контекст за дискусијата. Постпродукциското уредување е важен аспект на видео продукцијата за интервјуа, тркалезни маси и ток-шоуа.

Корекцијата на бојата и мешањето на звукот се важни аспекти на постпродукциското уредување.
Употребата на прединтервјуа може да помогне да се осигура дека сите учесници се подготвени за дискусија. Употребата на бавно движење и други специјални ефекти може да бидат ефективни во создавањето визуелно попривлечно доживување при гледањето.

Употребата на затворени титлови може да помогне да се направат интервјуа, тркалезни маси и ток-шоуа подостапни за пошироката публика.
Употребата на инфографики и други визуелни слики може да помогне да се обезбеди контекст и да се поддржат клучните точки за време на интервјуа, тркалезни маси и ток-шоуа.


Меѓу другото, ги нудиме следните услуги

Синхроно снимање со повеќе камери (продукција на видео со повеќе камери)

Главното поле на активност на Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion е снимање видео со повеќе камери и видео продукција. Се потпираме на висококвалитетни камери од ист тип. Ова обезбедува идентичен квалитет на сликата дури и со 4K/UHD. Видео материјалот се сече на компјутери со високи перформанси. Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion нуди можност за производство на видеа и во 8K / UHD-II / UHDTV2 / 4320p.
Видео снимање на концерти, театарски претстави и читања ...

Кога станува збор за снимање видео театарски претстави, концерти, читања итн., природно го користиме методот со повеќе камери. Ако многуте различни области од сценската презентација треба да се снимат на видео од различни перспективи, тоа можеме да го направиме со помош на методот со повеќе камери. Ние користиме камери кои се контролираат од далечина. Многу разновидно усогласување на камерите се одвива од централна точка. Потребно е само едно лице да ги контролира сите камери. Не се потребни дополнителни сниматели.
ТВ и видео извештаи за радио и интернет стриминг

Работејќи како видеоновинар долги години, успеав да стекнам релевантно искуство во оваа област. Со текот на годините, неколку стотици видео репортажи и ТВ содржини се истражувани, снимени, монтирани и емитувани на телевизија. Оваа активност доведе до широк спектар на места за широк спектар на теми. Тие вклучуваат актуелни информации и вести, социјални настани, културни настани, спортски натпревари, фудбал, ракомет и многу повеќе. Нашето богато искуство ви овозможува да ги истражите сите можни теми за да произведувате ТВ-прилози и видео извештаи.
Видео снимање на интервјуа, тркалезни маси, настани за дискусија итн.

Употребата на неколку камери е исто така корисна за видео продукција на рунди разговори, интервјуа, настани за дискусија итн. За едноставни интервјуа со само едно лице, 2 камери може да бидат доволни доколку прашателот не се прикажува на сликата. Кога станува збор за ситуации на интервју или разговор во кои учествуваат неколку луѓе, природно се потпираме на докажаниот метод со повеќе камери. Ќе се користат камери со далечинско управување доколку се работи за настан со публика. Ако интервјуата, разговорите или рундите за дискусија се снимаат без публика, нема потреба од навалување на моторот.
Монтажа и монтажа на видео и аудио материјал

Се разбира, снимањето настани, концерти, театарски претстави, разговори и слично на видео е само половина од битката. Следниот чекор по снимањето на видеото е сечење видео или уредување видео. Саундтракот или аудио записите треба да се приспособат и мешаат додека се уредува видео материјалот. За време на монтажата, видеото се комплетира со логоа, замаглувања и, доколку е потребно, со друг видео, слика и текстуален материјал. Доколку сакате да се интегрира видео материјал од вас или од други извори, добредојдени сте да го поднесете ова. Аудио записите од концертните снимки исто така може да се ремиксираат и ремастерираат.
Мала серија на ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray-дискови

Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion нуди мало сериско производство на ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray-дискови. ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray-дисковите не само што нудат непобедливи предности во однос на архивирањето. Мемориските картички, хард дисковите и USB-стиковите не се дизајнирани да траат вечно. Blu-ray-дискови, ДВД-а и ЦД-а не содржат никакви електронски компоненти што би можеле да станат слаба точка и да предизвикаат загуба на податоци. Blu-ray-дискови, ДВД-а и ЦД-а се најдобриот избор за продажба, подарување или архивирање музика и видеа како спомен.

Од резултатите од над 2 децении видео продукција
Мисли и барања на еден претприемач - гласот на граѓаните на областа Бургенланд

Еден претприемач - Поднесокот со размислувања за ... »
Ракометна акција во областа Бургенланд: ТВ извештај за натпреварот WHV 91 против Пост СВ во лигата Саксонија-Анхалт (машки А младинци)

Областа Бургенланд во ракометна треска: ТВ прилог за ... »
„Поврзување на Бургенланд: ТВ-извештај од прес-конференцијата за информативниот центар за кариери и центарот за вработување“ Овој ТВ-прилог подетално ја разгледува прес-конференцијата „Поврзување на Бургенланд“, која се занимава со информативниот центар за кариери и центарот за вработување. Стефан Шолц од агенцијата за вработување во областа Бургенланд и Ларс Франке од HELO Logistics & Services ја објаснуваат важноста на капацитетите за регрутирање странски работници.

„Меѓународни квалификувани работници за областа ... »
Салцбург тројна среќа - локални приказни со Рис и Ернст - бабица под стрес, прогонетите доживуваат проширување на семејството.

Три пара близнаци во Салцбург - Приказна со Рис и ... »
Мешавина од енергија и суровини - Јан Сонг Кинг - Мисли на граѓанин - Гласот на граѓаните на Бургенландкрајс

Мешавина од енергија и суровини - Јан Сонг Кинг - ... »
„Помеѓу спортот и културата“: Ден на трчање Химелсвеге со Валдемар и Андре Сиерпински во Архе Небра

„7th Himmelswege-Lauf at Arche Nebra“: Впечатоци од ...»
4-та Печа-Куча-Ноќ во градското собрание на Цајц, видео снимање, манастир Поса, отворен простор

4-та ноќ на Печа Куча во градското собрание на Цајц, ... »
Интервју со окружниот администратор Гец Улрих и современиот сведок Ханс-Петер Милер за успешната реставрација и церемонијалното ослободување на мостот во Гросјена на Унштрут по штетите од поплавите.

Официјално пуштање во употреба на новиот мост во ... »
Успешното проширување на широкопојасен интернет во областа Бургенланд и Хоенмолсен беше претставено на прес-конференција на 12 јули 2021 година во Хоенмелсен. Експанзијата им овозможува на корисниците кои живеат подалеку од дистрибутерите да постигнат брзина до 1.000 Mbit/s со поставување на линии со оптички влакна.

На 12 јули 2021 година, на прес-конференција во ... »
Зад сцената на изградбата на мостот: Ернст споделува инсајдерски информации со Рис во Вајсенфелс

Кога Рис раскажува: Нераскажаната приказна за ... »
Специјални гости на 28-от фестивал на замокот - интервју со бендот In Extremo и нивните впечатоци од Вајсенфелс.

Во Extremo како гостин на 28-от фестивал на замокот - ... »
Kaufland Logistik и Heim und Haus - Окружниот администратор Гец Улрих ги посетува компаниите во областа Бургенланд, ТВ извештај и интервју со Улрих.

Компании во областа Бургенланд: Окружниот ... »Burgenlandkreis Video-, TV-, Medienproduktion без граници
deutsch ▪ german ▪ njemački
македонски ▪ macedonian ▪ macedoński
Монгол ▪ mongolian ▪ मंगोलियन
हिन्दी ▪ hindi ▪ hindi
українська ▪ ukrainian ▪ ukrainase
eesti keel ▪ estonian ▪ estonă
english ▪ anglais ▪ enska
italiano ▪ italian ▪ 이탈리아 사람
Српски ▪ serbian ▪ セルビア語
lëtzebuergesch ▪ luxembourgish ▪ 룩셈부르크어
беларускі ▪ belarusian ▪ 벨라루스어
français ▪ french ▪ französisch
svenska ▪ swedish ▪ švedski
hrvatski ▪ croatian ▪ croata
shqiptare ▪ albanian ▪ albánsky
Русский ▪ russian ▪ روسی
português ▪ portuguese ▪ portugalski
español ▪ spanish ▪ orang spanyol
عربي ▪ arabic ▪ アラビア語
basa jawa ▪ javanese ▪ javanesisk
română ▪ romanian ▪ румын
slovenščina ▪ slovenian ▪ 슬로베니아
íslenskur ▪ icelandic ▪ आइसलैंड का
Ελληνικά ▪ greek ▪ griego
bahasa indonesia ▪ indonesian ▪ indoneziya dili
norsk ▪ norwegian ▪ norvēģu
bugarski ▪ bulgarian ▪ búlgaro
فارسی فارسی ▪ persian farsia ▪ სპარსული სპარსეთი
עִברִית ▪ hebrew ▪ héber
dansk ▪ danish ▪ danščina
中国人 ▪ chinese ▪ صينى
slovenský ▪ slovak ▪ slovaki
čeština ▪ czech ▪ ceco
gaeilge ▪ irish ▪ írsky
lietuvių ▪ lithuanian ▪ litván
suid afrikaans ▪ south african ▪ güney afrikalı
nederlands ▪ dutch ▪ holandský
ქართული ▪ georgian ▪ người gruzia
magyar ▪ hungarian ▪ ungarisch
polski ▪ polish ▪ lehçe
suomalainen ▪ finnish ▪ finn
azərbaycan ▪ azerbaijani ▪ אזרבייג'נית
한국인 ▪ korean ▪ koreyalı
বাংলা ▪ bengali ▪ tiếng bengali
հայերեն ▪ armenian ▪ armenialainen
қазақ ▪ kazakh ▪ qazax
malti ▪ maltese ▪ maltees
tiếng việt ▪ vietnamese ▪ vietnam
türk ▪ turkish ▪ τούρκικος
bosanski ▪ bosnian ▪ বসনিয়ান
日本 ▪ japanese ▪ japönsku
latviski ▪ latvian ▪ латиська


Revisjon Daniela Akram - 2024.07.14 - 05:41:15